Ukoliko smatraš da si lider u svojoj zajednici, želiš da unaprijediš svoju karijeru i razviješ svoje razumijevanje jedinstvenog pristupa rastu i jačanju interneta – ovaj program je namijenjen upravo za tebe. 

Prijave su otvorene do 18. Novembra 2021., a evo i više detalja o programu i kriterijumima za prijavu.

O čemu se radi – ukratko

The Internet Siciety na globalnom nivou organizuje Early Career Fellowship program koji ima za cilj da osnaži pojedince iz cijelog svijeta da postanu Internet Champions koji će se zalagati za otvoren, globalno povezan, siguran i pouzdan Internet za svakoga, svuda. 

Ovaj petomjesečni program uključuje posebne obuke, razvoj liderskih vještina, gostujuće govornike koji dolaze iz različitih oblasti, mentorstvo na polju razvoja karijere i priliku za osmišljavanje i razvoj nezavisnih projekata.

Ko i kako se može prijaviti?

Ovaj program namijenjen je profesionalcima koji se nalaze u ranoj fazi razvoja svoje karijere, koji su uključeni u internet ekosistem i zainteresirani za radu na sprovođenju projekta koji će razviti i/ili ojačati internet.

Ohrabrujemo sve zainteresovane koji zadovoljavaju sledeće kriterijume da pošalju svoju prijavu:

  • završene osnovne studije ili najmanje tri godine radnog iskustva u oblasti interneta
  • manje od deset godina radnog iskustva u oblasti interneta
  • inovativni predlog projekta za rast i/ili jačanje interneta
  • pouzdana internet konekcija i pristup uređaju sa kojeg je moguće pratiti program online
  • mogućnost potpunog učešća u petomjesečnom programu
  • dobro poznavanje engleskog jezika

Kako se prijaviti?

Od uspješnih kandidata će se zahtijevati da odvoje najmanje šest sati sedmično u toku za nastavu, seminare, rad na pojedinačnim projektima i druge programske aktivnosti. 

Ukoliko ti sve što si do sada pročitao/la zvuči zanimljivo i želiš poslati prijavu, neophodno je da provo postaneš član ISOC Montenegro Chapter-a ,a zatim popuniš prijavni formular

Stručni žiri na nivou naše globalne organizacije će obavijestiti 15 uspješnih kandidata do kraja novembra. Svim našim članovima koji odluče da pošalju prijavu želimo puno sreće u procesu odabira! 🙂

Share This

Share this post with your friends!